Inter zdolal Komárno 78:74, o majstrovi rozhodne až 7. duel

30.05.2013 Celý región

Bratislava 29. mája (TASR) - Basketbalisti BK Inter Incheba Bratislava zvíťazili v šiestom finále play off SLOVAK SPORT.TV BASKET extraligy na Pasienkoch nad MBK Rieker Komárno 78:74, o majstrovi tak rozhodne až posledný možný duel v sobotu na palubovke Komárna. "Žlto-čierni" pritom necelých päť minút pred polčasovou prestávkou prehrávali už o 23 bodov, no stíhacou jazdou dokázali vyrovnať a v dramatickom závere strhli víťazstvo na svoju stranu.

BK Inter Incheba Bratislava - MBK Rieker Komárno 78:74 (35:44)
zostavy a body:
Inter: Tucker 24, Rančík 20, Miloševič 12, Delič 4, Bulatovič (Sedmák 7, Graham 6, Garnett 3, Skibniewski 2)
Komárno: Lowe 17, Thompson 16, Kratochvíl 12, Kozlík 9, Bílik 2 (Stevens 8, Simpson 8, Šoška 2, Dubovský)

TH: 29/23 - 18/13,
fauly: 24:25,
trojky: 5:3,
3500 divákov,
rozhodovali: M. Brziak, T. Lukáč, A. Šarišský
/na zápasy: 3:3/
.
Šieste finále odštartovalo vo vynikajúcej atmosfére pred vypredanou halou na Pasienkoch lepšie pre hostí. Komárno sa ujalo vedenia 4:0 a 6:3, no po dvoch trestných Deliča stiahli domáci na 5:6. Hostia však pokračovali v dobrom výkone. Výborná obrana a presná streľba znamenali, že po piatich minútach viedli už 14:6, na čo reagoval domáci kouč oddychovým časom. Rančík a po ňom jedným trestným i Garnett síce znížili na 9:14, no v ďalších minútach doplatili na veľmi nepresnú streľbu a slabé doskakovanie pod súperovým i vlastným košom. Hostia tak po päťbodovej sérii Lowea viedli už 26:11 a úvodnú štvrtinu získali pomerom 29:13. Komárno sa nezastavilo ani potom a najmä vďaka výkonom legionárov Lowea a Thompsona viedlo po štvrťhodine 40:17. Konečne sa dočkali aj domáci diváci, keď Inter zlepšil najmä streľbu a šesťbodovou sériou znížil na 23:40. Hosťujúci kouč si okamžite vyžiadal time-out, no rozbehnutých domácich nezastavil. Tuckerova individuálna akcia zakončená parádnym smečom znamenala stav 28:42 a Inter do polčasu znížil stratu z 23 len na deväť bodov (35:44).

Po prestávke pokračovala stíhacia jazda domácich. Darilo sa najmä Rančíkovi, ktorý piatimi bodmi priblížil svojich spoluhráčov už na rozdiel šiestich bodov (42:48). V ďalších minútach predvádzali mužstvá vyrovnanú hru. Komárno sa síce odpútalo na rozdiel desiatich bodov, no domáci vždy dokázali odpovedať a necelé dve minúty pred koncom po Sedmákovej akcii prehrávali už len o jediný bod (57:58). V 30. minúte zakončil ďalšiu vydarenú akciu Graham a domáci sa prvýkrát v zápase dostali do vedenia 61:60. Na palubovke sa tak v závere rozbehla obrovská dráma. Inter vycítil svoju šancu a sedem minút pred koncom držal päťbodový náskok, Ani Komárno však nezložilo zbrane a o ďalšie dve minúty to bolo znova len o bod 69:68. Potom prišli dve trojky Miloševiča a Tuckera, ktorý poslal domácich do vedenia a tí ho už z rúk nepustili.

Hlasy po zápase:

Aramis Naglič, tréner Interu: "Určite bol na nás veľký tlak, to je však normálne, je to súčasť športu. Začali sme veľmi zle, prvé dve štvrtiny boli možno najhoršie, aké sme odohrali v play off. Potom sme museli skúšať veľa vecí, kombinovali sme obranu, hrali sme maximálne agresívne. Nebolo to ľahké a myslím si, že chlapci budú teraz veľmi unavení. No som na nich hrdý, ukázali sme charakter. Čaká nás už len siedmy zápas a to je niečo celkom iné. Na domácich bude veľký tlak a budú myslieť na to, ako si prehrali dnešný duel."

František Rón, tréner Komárna: "Začiatok nám neskutočne vyšiel a Interu nepadali vyložené pozície. Už som niečo odtrénoval a vedel som, že proti takému skúsenému mužstvu to nepôjde celý zápas. Inter sa pomaly začal približovať, v polčase sa dostal na rozdiel deväť bodov a povedal by som, že do druhej polovice nastúpil sebavedomejšie. Tam sa ukázala skúsenosť borcov ako sú Miloševič, Rančík, či Tucker. Zrazu bolo vidieť, že tempo zápasu začínajú diktovať oni."
 

Vyberte región